Ecobiogas
Notícies

Projecte per a recuperar els nutrients dels purins (LEMNA PROJECT)

Haga clic para ampliar la información
 

Gasinera de Biometà comprimit a les instal·lacions de Porgaporcs a Vila-sana

Haga clic para ampliar la información
   
Veure més notícies
Veure més notícies
   
Pixel
Destacats
Haga clic para ampliar la información
Pixel
 
Contacte
TÉ INTENCIÓ D'INSTAL·LAR UNA PLANTA DE BIOGÀS?
DOCUMENT ESTUDI AVANTPROJECTE
 

E-mail: info@ecobiogas.es
C/ Plaça Major, 12 Baixos
25245 Vila-sana, Lleida (Spain)
Tel. +34 973 070 608 · Fax +34 973 606 001

Mapa Mapa accés a Ecobiogas

Copyright Ecobiogas SL

Pixel
Notícies
Notícies > Detall de la notícia
 

Gasinera de Biometà comprimit a les instal·lacions de Porgaporcs a Vila-sana

Annexa a la Planta de Biogàs construïda per ECOBIOGAS per a PORGAPORCS al municipi de Vila-sana i com a part d’un projecte de demostració, ja està en funcionament la gasinera per abastir dos vehicles de SEAT de Biometà comprimit generat a partir de biogàs. En el marc del Projecte LIFE-METHAmorfosis, NATURGY ha situat a les nostres instal·lacions una unitat de purificació (upgrading) de biogàs, que el converteix en Biometà (metà amb origen en la fermentació de la matèria orgànica) que té la mateixa composició que el Gas Natural tradicional. L'equip de compressió de la gasinera eleva la pressió de biometà fins als 250 bar per emmagatzemar-lo llest per omplir els vehicles.

El projecte LIFE-METHAmorphosis és un projecte subvencionat per la Unió Europea (UE) a través del programa LIFE + de lluita contra el canvi climàtic.

LIFE-METHAmorphosis és un projecte de demostració de tecnologies que persegueix els mateixos objectius que el programa LIFE+, especialment, la mitigació del canvi climàtic gràcies a l'increment d'energia renovable i, en particular, biometà procedent de plantes de tractament de residus, que afavoreix la reducció de gasos d'efecte hivernacle enfront d'altres combustibles i, per tant, s'ajusta en aquest sentit amb les activitats finançades Life+.

El Biometà està cridat a convertir-se en una alternativa energètica de futur. La seva injecció a la xarxa de gas natural o el seu ús com a combustible en diferents tipus de vehicles ja és una realitat.

A més de NATURGY, en el projecte hi participen empreses i organismes com FCC, Aqualia, Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​SEAT i Institut Català d'Energia (ICAEN).

El prototip METHAGRO produeix BM d'alta qualitat a partir de residus agroindustrials i altres residus orgànics. El biogàs és pre-tractat per eliminar l'aigua i els productes contaminants i posteriorment és comprimit per poder separar el CO2 del CH4 en les membranes de la planta d'upgrading. Aquesta part del projecte LIFE-METHAmorphosis ha estat desenvolupada per NATURGY.

El prototip METHAGRO permet aconseguir una concentració de metà en el biometà de més del 95%, quan la concentració d’aquest compost al biogàs acostuma a estar entre un 50-65%. A més, amb la utilització d’aquest  biometà en vehicles s’espera evitar l’emissió anual a l’atmosfera de 2.064 kg de SO2/any y 9.500 tn de CO2/any, així com una reducció de les emissions de partícules de 3.105 kg per any i vehicle.

Faci clic per ampliar

   
Mediambient Projectes Serveis El biogàs Empresa